YANG DATANG MELAWAT:

Hye Semua!!

Hye Semua!!
Cik Eyla Sulaiman
My photo
Semanggol, Perak, Malaysia
Assalammualaikum kpd smua.. slmt brkenalan.. n pd yg sudi mengikuti blog ak nie thanx a lot ya.... pd yg ske follow, pd yg xsuke jgn la follow oke... (:
MASIHKAH ADA CINTA

Klik link dibawah untuk baca Novel :
Powered by Blogger.

Friday, January 06, 2012

PerancanganSepanjang2012/1433H

Salam.. Selamat Pagi Cinta ^_^

Hye olls.... 

Dah agak lama xupdate entry kan... Hidup berjalan seperti biasa..
Tak ada story yg menarik untuk dikongsi sangat pun..
Rutin harian yang sentiasa sama... pergi kerja... balik kerja... baca novel.. 
layan movie.. buat itu.. buat ini... but persekitaran nya tetap sama untuk 
setiap hari :: RUMAH :: OFFICE :: BILIK SENDIRI :: MOTOR :: JALAN RAYA YG SAMA :: 
Tue je lahhh... what a boring routine kannn.. hadoiii... bila nak dapat kerja 
yang lebih stabil nie?? Doa banyak 2 ya Norlela Sulaiman...

Moga tahun 1433H nie akan memberi sinar baru dan akan ada perubahan yg baik 
dalam kehidupan kita semua ye..

Oke.. entry nie nak cerita pasal perancangan untuk Tahun 2012 / 1433H nie lah...

1. E-Day 
My Lurve and Sweet Gurl BFF  pada Bulan FEBRUARI 2012 nie.. 
Location : Banting, Selangor
Theme : Anime??? owh tidak.. walaupun Gurl yg sorang tue memang teringin nak buat tema mcm tue untuk hari bahagia dia... Ouchhh... jangan nak melawak oke.. Boleh die nak pkai costume Sakura n pasangan die costume ala2 Naruto.. aiyooo... abis kami Flower Gurls nie nak pkai costume ape pulak.. Sailormoon??? cute jugak.. but...... hehehe.. xsanggup.. hahaha... tapi selamat cuma angan-angan tak jadi jer kan... 
So.. Temanya kaler PURPLE+WHITE (Sebab mak my BFF nie berkenan sgt tgk tema kawen Asyraff Muslim n wife die) + PINK.. What!!!! Die pkai PINK?? urmm... bukan kaler fav die tue.. tapi dah mak nak sediakan, terima sedanya oke.. xsabar nk tengok awak yg sememangnya sweet bertambah sweet hari tue nanti... *kalau die bace nie mau senyum meleret nie.. Tapi..... i likeeeee la mak awak... Nice kaler yang die pilih utk anak gadis die nan sorang nie... kaler i tueeeee..... dress i pun kaler senada oke.. but belum sempat untuk jahit perincian lagi... :)

2. Graduation Day!!! Ungku Omar Polytechnic.. Tarikh : Belum Confirm.. Tapi yg tahu Bulan MAY 
Can't wait.. Rindu sgt2 dgn Ipoh, Rindu dgn x-classmate, x-housemate n x-roomate... Hope korang semua dtg yer hari tue... So.. dah xlme dah nie... Dress dah tempah ke??? tanya orang pulak.. Awak tue dh tempah ke?? Ehehehe.. belom lagi... 
Question : Dress mse convo tahun 2008 tue pn br pakai sekali je Eyla Sulaiman... Jgn nak membazir oke!!! 
1st Reason : Tapi kannnn.... Dress tue glamour sgt la... blink sane blink sinie... Dah xsuke sgt dgn fashion yg agak menyerlah mcm tue... Kan ke kesederhanaan tue lebih baek?? kan.. kan....
2nd Reason : Nak buat Dress Konvo + Dinner utk Gathering dkt TER nnt.... Opsss... terpecah rahsia pulak yer... But... xcite details lagi kannn.. Fuhhhhhhhh... selamat.. ekekekekekeke..... Dress yg same but perincian yang berbeza.. untuk Konvo, tak perlu perincian yg super duper malatopsss sangat la kan... nanti nampak bukan macam nak Konvo but macam nak BERNIKAH!! eh.. tapi memang akan nampak macam tue pun nanti sebab kaler yg ditetapkan tue.... Tapi selamat la Kaum Adam tak disyaratkan untuk pakai baju melayu, pkai kemeja je.. kalau tak.. memang nampak macam majlis pernikahan beramai-ramai pun kannn.. hehehehehehe...!!! Uhhh.. sudah.... sudah..... close the case...!!! So untuk dinner di TER nanti ubahsuai je perincian yg sebelumnya oke..

3. GATHERING ASST di Terengganu Equestrian Resort (TER) 26-28hb MAY 2012
Gathering ape nie?? ASST tue ape??? adakah ini soalan-soalan yang berlegar-legar di fikiran readers sekarang nie?? hehehehe.. oke.. Gathering nie diadakan bertujuan untuk memperkuatkan lagi ukhwah yang telah terbina dikalangan semua jelitawans Group FB Awak Suka Saya Tak? Hilman Yong & Intan Zulaikha iaitu Novel karya unggul dari Kak Melur Jelita terbitan Karyaseni Enterprise.. So kepada yang belum berkesempatan utk membeli n membaca novel nie, cepat-cepat dapatkan sebuah ASST yer... tak akan menyesal bila dah beli novel nie.. sekali baca rasa xpuas.. mula lah nak baca buat kali kedua, ketiga, keempat, kelima dan seterusnya... *xlarat nak taip daaaaa.... 

Novel nie tentang ap?? Jom PREVIEW lagi sekali yer..... *sebab sebelum nie dh pernah story psal ASST nie.. 

AWAK SUKA SAYA TAK?

Kisah kasih sayang di antara Hilman Yong kacukan Korea - American - Cina dan Intan Zulaikha. Mereka sangat berbeza tetapi kerana perbezaan itulah mereka berjodoh. Malangnya, kesampaiankah jodoh mereka apabila Hilman Yong seorang yang baru mengenali Islam lebih mencintai Islam dari Intan Zulaikha yang sememangnya dilahirkan Islam dari keturunan lagi berselisih faham kerana ego seorang Intan.

Muncul pula Damien Yong yang sentiasa menyesakkan dada Intan Zulaikha dengan aksinya yang daring, sexy, nakal dan menggoda. Intan terpaksa bersabar dengan Damien semata-mata untuk mendapatkan semula Hilmannya…seorang hamba Allah yang penuh kesabaran dan kesopanan.

Hilmanku…sifuku…kekasihku…Kembalilah…

" Saya tak pernah tinggalkan awak. Walaupun awak jauh, saya dapat melihat awak. Walaupun awak jauh, saya dapat merasa kehadiran awak. Walau pun awak jauh, saya dapat mendengar awak. Saya sentiasa di sisi awak. Awak sentiasa di sisi saya, di sini…" Hilman Yong

" Don’t worry, I won’t kiss you. Saya tak cium sembarangan gadis. Saya tak ada selera dengan gadis biadab dan sombong seperti awak. Cik Zulaikha….saya nampak kehampaan di wajah awak. You really want me to kiss you. I can feel it. I can see it. From your eyes… your lips. Tetapi seperti saya cakap tadi, saya tak selera dengan orang biadab. Ciuman saya tidak semurah itu. Hanya untuk gadis yang bertuah dan terpilih saja." Damien Yong

" Saya akui saya gembira bersama Mr Damien..saya tak boleh menyembunyikan perasaan saya……tetapi perasaan saya terhadap Mr Damien sepertimana kita bersentuhan di malam itu. Boleh saling melihat, saling bersentuh, saling bercium…..tetapi hanya di dinding kaca….ada batas dan sekatan. Yang tidak boleh dipecahkan……walau cuba dipecahkan…pasti kita akan cedera..ditusuk atau dihiris . Itulah Islam. Yang menjaga maruah dan kesucian sesuatu hubungan. Hanya hubungan halal yang boleh melenyapkannya." Intan Zulaikha

Judul : Awak Suka Saya Tak?
Penulis : Melur Jelita
Semenanjung : RM35
Sabah / Sarawak :RM38


Info dari FB Page Penerbit Karyaseni


So.. kepada semua yang nak join GATHERING nie boleh lah mendaftar nama di Group FB ASST secepat yang mungkin yer... sebab end of January nie tarikh tutup untuk mendaftar... so cepat-cepat daftar.. boleh lah kita bersua muka dan bersuka ria di TER bulan MAY nanti... tiap-tiap hari ingatkan pasal Gathering nie.. xlena tidur dibuatnya... 


4. KOREA... 2012
Rancangan nak ke Korea dipercepatkan la pulak.... mungkin bulan November 2012.. sepatutnya tahun 2013.. aduhh.. xcukup budget... mungkin belum rezeki lagi nak kesana... sob.. sob... 

No comments:

Post a Comment


Eagle Ranch, Negeri Sembilan

Kluang, Johor

Kluang, Johor
Kahwen Kak Lynn

~True Friends~


Chenta Pic Nie ^__^