YANG DATANG MELAWAT:

Hye Semua!!

Hye Semua!!
Cik Eyla Sulaiman
My photo
Semanggol, Perak, Malaysia
Assalammualaikum kpd smua.. slmt brkenalan.. n pd yg sudi mengikuti blog ak nie thanx a lot ya.... pd yg ske follow, pd yg xsuke jgn la follow oke... (:
MASIHKAH ADA CINTA

Klik link dibawah untuk baca Novel :
Powered by Blogger.

Monday, December 12, 2011

Anugerah Terindah

Salam... Hye sayang2 jelita dan hensem sekalian alam..

Hari nie nak share story berkenaan aktiviti pada weekend yang lalu
Tarikh : 10.12.2011 hingga 11.12.2011
Lokasi : Taiping Perak Darul Ridzuan
Tetamu Istimewa : Siti Zarina and family's

Sharing is Caring.... apa kaitan? ada la kut terkait sikit2 kann....
oke... Sabtu yg lepas, My BFF dari Seremban, Negeri Sembilan bertandang ke kampung halaman saye
iaitu di Kampung Ban Pisang, Tebuk Pancur.. dekat mana?
Bukan Kampung Pisang yg Hantu Kak Limah Balik Rumah tue ye...
ini Kampung Ban Pisang, Tebuk Pancur.. berjiran dengan Kampung Bukit Merah di Daerah Kerian Negeri Perak.. uhhhhhh.. details betol.. ke nak Google Maps sekali? he3...

Oke2.. back to the story mory nye ye....
Tengah hari tue saye pun bawa la diaorang semua balik ke rumah dulu untuk rehat-rehat and lunch.. dah tengah hari kan.... disebabkan pagi itu saye sibuk di Pejabat berikutan dengan penyerahan Borang BR1M *paham2 la yer.. sume duk tengah sibuk isi form nie.. duet tue... So mak saye lah yang menyediakan juadah untuk tengah hari itu.. Tapi masak2 kampung je la... sambal udang, ikan goreng, sambal belacan and ulam salad... Tapi masing2 berselera betul makan. Alhamdulillah... Sory yer kalau menu nie tak seberapa...

So.. dah rehat2 semua... Kami pun bertolak ke Suka-Suka Homestay di Air Kuning.. Dekat sikit nak merayau-rayau kat town kannn.. Merayau la sangat... sampai je kat homestay.. kemas apa yang patut.. rehat-rehat... elok nak keluar, hujan turun dengan lebatnya... alamak..... cancel la plan untuk lepak2 dekat Lake Garden petang tue.... Dah hujan macam tue kena la tukar plan.. Pergi ke tempat yang berbumbung supaya xla menjadi mangsa hujan kannn... Kami pun menghala ke Taiping Sentral... Pusing2.. Jamu mata then terus ke Tesco yg bersebelahan... Beli barang keperluan untuk memasak *Dinner and Breakfast... 

Ingat kan hujan tidak berpanjangan rupanya melarat sampai ke malam... Cadang nak ke Night Safari kt Zoo Taiping.. but dah hujan.. sekali lagi tukar plan.. balik ke homestay n maen masak-masak.. seronok sungguh ada chef2 jemputan yg pro memasak.. hape lagi.. ketung ketang la dapur malam tue... pkul 10 mlm mcm tue baru kami menjamu selera sambil melayan Cerekarama at Tv3... Siti Saleha berlakon kannn.... khusyuk je sume tengok.. padahal sume melayan mata masing2.. NGANTUK siuttt.....
Sembang2 sekejap dengan Piena.. then terus tertidur.. simpan tenaga untuk melangkah dengan penuh bersemangat esok pagi...

Malam tue asyik terjaga jer dari tido... Piena pun same... ghupe2nye masing2 tak tahan sejuk.... he *Saye oke sikit sebab dah biasa dengan cuaca sejuk dekat Taiping nie.. Off air cond and on kipas.. tue pun sejuk nya sampai ke tulang.. hehehehe.. amek sume... tapi besttttttttt.. sampai kejang kaki nie... sikit je la.. :)

Pukul 6.30 pagi macam tue saye dengan Piena da start siapkan breakfast untuk pagi tue..
Menu : Bihun Goreng, Nugget + Sosej + Fries, scrambled egg, Mushroom soup+Bread, Cucur + Teh O Panas..

Perhhhhh.... banyak betol masak yer... Untuk bekal dalam perjalanan sekali..

But yang tak tahan nyer tue.. lepas abis makan semua makan pencuci mulut plak lepas tue
VANILLA + LIME ICE CREAM di pagi buta.. hahahahahaha.. muka semua berkerut-kerut je tahan sejuk.... giler ah...

Oke.. Lepas tue semua bersiap2 and menuju ke destinasi utama iaitu MAXWELL HILL a.k.a BUKIT LARUT.. But disebabkan tiket habis dijual, tak dapat lah nak bawa diaorang semua menikmati keindahan Bukit Larut... 

Then ke destinasi kedua iaitu BURMESE POOL a.k.a BATU HAMPAR...
Tengok jer air sume xcited nak mandi.. he3.. tapi kali nie tak boleh la yer.. masa dah suntuk.. banyak tempat lagi nak g lepas nie...


Selamat datang ke LAKE GARDEN a.k.a TAMAN TASIK TAIPING yang cantek menarik tertarik kau memang the boom bastik...
hah.. kat sini sume pakat jadi photographer and model tak bertauliah yang pastinya bebas dari segala bayaran...





Oke.. Jom tambah pengetahuan dengan melawat MUZIUM PERAK...
sebelum masuk jum bergambar dengan Ular Sawa dulu yer... siap print and framed lagi... 
Masuk dalam lagi lah.. wooooooowwwwwwww.... i yg orang Taiping nie pun kagum... sangat2 lah berubah... Tahniah pada pencetus idea... 


Lepas tue, BALIKKKKKKKKKKK..... 
oke.. dah sampai masa untuk berpisah... Bye2 Piena and adik2 and anak2 sedara yang happening semua.. nanti laen kali datang lagi yer.. jangan segan n serik untuk bertandang ke Teratak kami lagi.... Walau kami tak berapa nak mesra alam tapi kami sangat suka and menghargai kedatangan anda.... hehehehehe.... abah i memang seorang yang pendiam... i je yang kepoh sikit.. sikit je la.. hehehehehe

More Picture just go to https://www.facebook.com/EylaSulaiman *Just for friends only.. :)


2 comments:

  1. Best moment , never ever forget that day , Thanks for being our tourist guide yaaa sis :')

    ReplyDelete
  2. Welcome....
    Nnt dtg lagi yer... Tourist guide pn xbpe hafal jalan.. hahahahaha.. boleh sesat mse balik mlm tue.. cari homestay punye pasal

    ReplyDelete


Eagle Ranch, Negeri Sembilan

Kluang, Johor

Kluang, Johor
Kahwen Kak Lynn

~True Friends~


Chenta Pic Nie ^__^