YANG DATANG MELAWAT:

Hye Semua!!

Hye Semua!!
Cik Eyla Sulaiman
My photo
Semanggol, Perak, Malaysia
Assalammualaikum kpd smua.. slmt brkenalan.. n pd yg sudi mengikuti blog ak nie thanx a lot ya.... pd yg ske follow, pd yg xsuke jgn la follow oke... (:
MASIHKAH ADA CINTA

Klik link dibawah untuk baca Novel :
Powered by Blogger.

Saturday, April 30, 2011

Malam Terakhir Di Epoh

sob.. sob.. sob.. sob...
malam nie merupakan malam terakhir bermalam di umah sewa nie
sebab ny esok pagi
cik eyla sulaiman nak balik ke kampung dah
dah abis study kan...
so kembali ke kampung halaman la..
Insyaallah mungkin hari rabu nanti datang epoh semula
nak cari kerja lagi... 
mudah2an la cepat dapat kerja..
 hurmm... sempat lagi tue edit gmbr yeh.. hehehehe...... 


Friday, April 29, 2011

Walk-In Interview

1/2 Hari Perjalanan Mencari Kerja

cadang nk keluar awal2 pagi untuk cari kerja 
tp hujan lebat la pulak pagi tadi...
dah lama xhujan lebat macam tue dekat epoh nie
hujan rahmat agaknya... pagi jumaat pulak tue kn
sudahnya dekat tgh hr baru dpt keluar umah..
tue pn hujan renyai2 lagi...
berpayung la keluar g dpn tue tunggu bas..
lokasi pertama menuju ke Parkson dkt Ipoh Parade
tanya punya tanya jwtn dkt bhgian HR xad kekosongan la pulak tyme nie
dh ada byk calon menunggu utk d tapis lagi..
yang ad cashier, bkn nya xnak jadi cashier nieh
tp xsuka la pulak 
sebab kena selalu berurusan dengan ramai orang

Berjalan dari Parade menuju ke Wisma Persekutuan..

lokasi ke-2 : Wisma Persekutuan Negeri Perak
terjah semua block...
mula2 g block C sebab nk g tgk iklan kerja kosong yg diaorang tampal
rupe2 ny Jabatan Tenaga Kerja Unit Pekerjaan 
dah brpindah ke Wisma Perkeso la pulak
nun dekat area GM tue...
aigoo.... jauh sehh.. da la berjalan je... 
tapi dah alang2 datang nie, pegi je la...
tapi sebelum 2 g terjah block A dulu..
g Jabatan Perangkaan tgk kut2 ad jwtan kosong 
tp xad nk guna kakitangan lg.. isi borang je dulu..
tyme nk naek lift utk turun ke bwh
ad makcik tue ckp
"comey2 nya la.. anak dara sapa la nie"
upssss.... aigoo...
makcik nie la.... termalu kami taw... 
kekekekekekekeke

lps tue berjalan menuju ke Wisma Perkeso pulak...
dari wisma persekutuan cross GM 
kena pulak jalan dekat tepi jalan raya yang memang sibuk tyme tue
aigoooo... 
da la pakai baju kurung moden.. (bju yg laen semua dh anta blk kg)
kaen dh sendat masalah nya...
terkedek2 la melintas jalan... 
selamat la xad ap2...
alhamdulillah, sampai jgk akhrnya ke Wisma Perkeso tue
d sambut dgn mesra oleh encik pengawal
"adik nk cr kerja eh? masuk dlm bhgian kiri ye.. "
lps tue encik pengawal lg sorang plak ckp
" adik nk cari kerja ye? ha sblh kiri nie.. cr kerja je, cari jodoh xad eh" 
hehehehehe
pandai eh buat lawak..... 

sesampainya d depan pintu tue,
encik pegawai JTK yg baek hati tue siap
bukak kn pintu lg.. hu3.. baek ny yeh...
tq2.. kena isi buku pelawat la..
lps tue isi borang.. tergelak2 sebab soalan dkt borang tue melawakkn
mcm2 la bahasa yg diaorg guna.. aigoooo...
encik pegawai yg sorang tue plak lg lucuuu...
ahahahaha... asyik gelak2 je cik eyla ngan azira mse dkt situ tadi...
kekekeke... 
bole plak dia xbagi balik IC kteorang..
zira ckp kt ak so ak pn ape lagi
"encik, IC kteorang mana?"
encik tue pn dengan senyum comel dia jawab
"alamak, ya la kn.. lupa plak"
"jangan encik, nanti jadi pendatang plak kteorang nie"
"tue la kan.. nanti jadi pendatang pulak...."
hahahahahahahaha....... 
encik nie lucuuuuuu larhhh..... 
da siap2 isi n selak2 iklan jwtan kosong yg ad
kami pn mintak diri utk balik...
n say thanks dekat encik pegawai yg baek hati tadi...

tyme berjalan ke bus stop td asyik gelak2 dengan azira
sbb mengenangkn encik pegawai lucuuu tadi.. 
ahahahaha.... tersenyum2 bila ingt peristiwa tadi...

tunggu bas pulak punya la lama...
1 jam tunggu br ad bas...
dari pukul 5 - 6
lenguh2 pinggang nie sbb trlampau lama duduk...
tengah2 tunggu bas tue
nampak satu kereta nie dari jauh
macam ada sumthing je bgtau dekat hati nie
"tue la kereta yg ko cari2 selama nie"
n bila ditenung2 plat number kereta tue 
mmg betul la kereta tue... n bole nampak pemandu dia walau
cermin kereta tue agak gelap...
ayah dia.. walau xpernah jumpa tapi aku bole cam sebab pernah tengok gambar...
terubat rindu pada dia
walau hanya dapat tengok sesuatu milik dia..
Ya Allah.. perasaan tue datang lagi..
bila lah agaknya aku akan dapat merelakan
pemergian dia dari hidup aku nie

Oke.. bas dah datang...
tapi hati masih terfikir macam2 lepas 
nmpak kereta tue tadi..
............................................................................................................................................

Thursday, April 28, 2011

Secara Rasminya

Petang ini dengan rasminya 
cik eyla sulaiman dahhhh...
habis study!!!!!!!
yeayyy.... da buat yang sehabis baek untuk VB.NET Programming 
tadi... hopefully dapat result yang terbaek jugak
perjuangan sebagai seorang mahasiswi sudah berakhir
so esok bermula lah pula perjuangan mencari pekerjaan
xnak rehat lama2... umo pn bukannya muda lagi
dah sampai masa untuk kumpul duet n balas jasa mak dan abah
apply je la kerja ap pun buat sementara waktu nie
sementara nak dapat kerja yang tetap kan

Doa agar dipermudahkan masalah yang dihadapi

اللَّهُمَّ لا سَهلَ إِلاَّ مَا جَعَلْتَهُ سَهْلاً ، وَ أَنْتَ تَجْعَلُ الْحُزْنَ إِذَا شِئْتَ سَهْلاً
Allahumma la sahla illa ma ja'altahu sahla wa anta taj'alul hazna iza syi'ta sahla


Maksudnya : 
“ Wahai Tuhanku , tiada kemudahan melainkan apa yang Engkau jadikan mudah dan perkara yang susah boleh Engkau jadikan mudah , apabila Engkau mengkehendakinya” .

Wednesday, April 27, 2011

Need You!!

Sangat2 memerlukan "awak"
disaat ini..
kemana "awak" pergi
kenapa hati nie resah macam nie
"awak" selalu tenangkan saya
tapi kali nie "awak" xada
isk... ;(


Study Smart Le Konon2 Nya

* Study sambil blog O_o

hye la coding... banyak nye la coding
mudah2an apa yang study kali nie
masuk la yeh dlm exam sok...

Blog tue sampingan je yeh....
dgr lgu je pn...
^___^


Apa Nak Buat Nie

[ APA YANG PERLU D BUAT?? ]

Kenapa macam nie...
Kenapa langsung xad mud nak study nie??
otak terasa kosong sangat2.....
kenapa mesti jadi macam nie...
dekat kampung beriya2 kau study smart...
da sampai epoh nie jadi macam nie pulak...
walhal esk petang da ad paper...
bukannya banyak lagi pun..
last paper!! last paper oke!!!

please la cik eyla sulaiman
wake up oke..
jangan berada d awang2an lagi da....
biar kan je semua persoalan tue berlalu pergi...
jangan nak fikir sangat...
apa yang kau dapat....
just meresahkan hati.......

Ya Allah yang maha melihat lagi maha mengetahui
Janganlah Kau berhenti dari memberi nur dan hidayah
kepada hatiku ini...
sesungguhnya terkadang hambaMu yang lemah ini
alpa dengan keindahan dunia yang sementara ini
terkadang hambaMu ini lalai dengan
amanah yang diberikan olehMu
Ya Tuhan bantulah hambaMu ini
berikanlah ketenangan kepada hatiku

Kenapa Mesti Ada Rasa Sedih?

[ Rasa Itu Datang Lagi ]

Hati yang tenang kadang2 dengan senangnya akan 
berubah menjadi sedih dalam sekelip mata
tanpa perlu mendengar kata2 yg menyakitkan
kadang2 hanya dengan melihat
sesuatu yang xpasti...
fikiran terus jadi xkeruan
hati terus jadi resah....
kenapa????
sungguh aku xsuka kan perasaan tue....
tapi perasaan itu lah yang mendekatkan aku kepadanya
tapi untuk apa????
Ya Tuhan... Kau berikanlah hambaMu ini kekuatan
untuk menghadapi semua ujian dariMu ini....



Tuesday, April 26, 2011

Hari2 Terakhir Bergelar Student

Seronok ke sedih yeh?? Hurmm... mcm mana nak explain nie.... seronok tue memang la seronok sebab da xpayah bergelumang dengan note2 lagi... no more quizzes, test n exam... da xad jadual waktu yang perlu diikut lagi.... but yang sedih nya pulak, kena fikir pasal nak cari duet la pulak.... time study xkisah sangat pasal duet sebab tiap2 sem kerajaan masukkan duet dlm akaun... da abis study nie, sapa la nak masukkan duet dalam akaun tue kalau xkerja kannn.... aigoo.... kerja pun xcari lagi nie... da dapat permission dari parents untuk stay dekat ipoh nie je.... kerja kat sini... but... kerja nya masih xdapat.. rumah sewa pun xcari lagi.... aduhhh... malas nya la nak fikir pasal semua nie...... kalau boleh lepas je abis paper hari khamis nie, nak terus kerja je.. da xlarat la nak rehat kat kampong.... environment memang la best.. tapi yang xbest nya... xad apa yang nak dibuat.... otak mula la ligat fikir nak makan tue nak makan nie.. tambah2 time iklan dekat tv.... mak aihhh... kejap iklan kfc.... kejap iklan Mcd.. kejap iklan fizza hut.... aigooooo..... terasa macam time tue jugak nak makan semua tue.... kalau la doraemon wujud.. :D

BAYANGKAN.... kalau la duduk kat ipoh.... ( macam skrg nie ) restaurant kfc merata2.. Mcd pun banyak.. call je.. buat McDelivery... kan senang.... kalau kat kg nie, dari Mcd Taiping tue nak hantar ke sini, amek masa dalam 20 minit la kut... ishh..... da sejuk.. xsedap... ntah2 xjumpa rumah... ishhh.. susah2... nak keluar g beli sendiri??? Nak bersiap da ½ jam.... merempit ½ jam..... nak tunggu order lagi da 15 minit... ish... lambat2..... hurmm.... so, tujuan utama nak kerja dekat ipoh tue pasal makan la yeh??? Upssss..... itu sampingan jerk.... factor utama ialah :: banyak peluang pekerjaan + jarak yang dekat dari umah ke tmpat kerja.... dekat kampong nie sekarang nak merempit pun da xaman... lori besar banyak sangat sekarang nie.... project keretapi laju kan tengah on.... jalan tue memang penuh dengan diaorang je la... tambah plak dengan bas henti2 tue.. mak aihh... kalau selisih dengan diaorang macam nak terbang je dibuatnya... yang tambah xbest, gila punya banyak debu.... kalau merempit lepas tue pakai lip balm, baru separuh jalan.. try la calit kat bibir tue....elok2 lip balm tue xad kaler da tukar jadir kaler hitam... siap ad glitter2 lagi gitue taw....
Kalau dapat umah sewa yang dekat dengan tempat kerja lagi senang.. bole g kerja jalan kaki jer... xsusah n kurang la sikit bahaya nya kan... kalau la dekat kampong.. dapat plak kerja dekat taiping.. mesti nak kena merempit... bahaya tue... buat mak risau je... dulu yang kerja dekat ngan umah pn, kalau sampai umah lmbat sikit mesti mak dah tepon.... sebab ap?? Sebab merempit.. tue yang mak risau sangat....

P/s : ada sesiapa yang nak amek saya bekerja?? lol  

Bosan

Hari nie hari Isnin brsamaan dgn 25 hb April... Jam 11.10 malam... akibat kebosanan melanda, cik Eyla Sulaiman yang tadinya tengah study smart ( xnak da guna word study maut tueh) modul VB.Net Programming pun mula la menaip entry2 nya ini di dalam word... kenapa dlm word???? Sebab dekat sini xad internet... hahahahaha.... laen la klu dkt umah sewa tue... ada wifi... kekekeke... nanti da abis study baru ingt nk pasang internet kt sini.. baru la xbosan kan.. xyah da sketch entry dlm word nie dulu.... sambil study sambil on tv... cerita Tokyo Riders... padahal bukan tgk pn... saja xnak bagi sunyi sangat... yang laen2 semua da layan mimpi indah masing – masing....

Hari nie cik Eyla xbanyak bercakap.. asyik tengok tv n ngadap note dkt lappy nie... nak ulas pasal cerita Marshanda dekat mak td pun malas... actually bukan malas sebenarnya.... lidah nie ha, ntah mcm mana bole terluka... tergigit masa tidur kah??  Ntah lah.... yang penting ianya membuatkan saya malas nak membuka mulut.... tapi kalau bab makan xpayah tanya larhh... laju aje.... kunyah sebelah yang xsaket.. huahuahuahua.... Berbalik pada study smart tadi, baru study n faham bahagian coding... teori nya belum lagi.... agak2 soalan VB.Net Programming nie pun mesti banyak berkisar pasal coding jgk kan, macam Web Programming haritue... da nama pn Programming, mesti la 70% coding kan... xhape la.. satu modul je lagi pn... lepas nie xmao lagi pandang coding... ececece.. maen sedap cakap je kan.. abis kerja nanti xmao pandang coding jugak ker?? 

Friday, April 22, 2011

Oke.. da Siap

Macam biasa la.. bersiap awal...
sempat lagi tue layan tonton.com.my n bergambar...
rutin kan.... :)


* Orait... da siap...
jumm balik kampung....
balik kampung.. oooo balik kampung...
oooo balik kampung... hati riang......

Balik Kampung ^_^

Balik Kampung Tyme

Berkemas2 untuk balik ke kampung...
esk or lusa datang balik ke epoh dengan abah n mak untuk bwk balik barang2 semua....
tapi barang2 xsiap kemas semuany lagi... 
semalam kepenatan melampau...
hehehehehehe.......

Thursday, April 21, 2011

Berjalan2 Ke Padang Polo

JALAN + JOGGING + MAKAN 

Masa terluang pada petang nie di isi dengan aktiviti berjalan2, berlari berkejaran dan semestinya makan2 di Padang Polo.... Salah satu tempat rekreasi yg agak terkenal la dekat bandaraya Ipoh nie.... persekitaran dia memang best.. ada tasik buatan lagi dekat tengah2 tue.... orang laen pegi sana semua naek kenderaan tp kitaorang jalan kaki jerk... almaklum la... semua xad kenderaan.... sekali sekala berjalan jauh2 kan... dalam 2o minit jugak la berjalan kaki dari rumah sewa kitaorang nie....
sekarang nie masih kepenatan.. penat jalan , penat berlari n penat makan.... gambar upload laen kali la yeh....
nak rehat dulu...... ^______^
agak2 hilang berapa kg yeh?? 

Aktiviti Hari Ini

MENGEMAS

Mengapa n kenapa Eyla Sulaiman perlu mengemas barang2 nya???
sebab SAYA DAH HABIS STUDY!!!!!
eh.. jangan lupa yang awak tue still ada lagi satu paper 28hb nanti....
seminggu lagi... so kena la mengemas barang2 untuk d bawak balik ke kampung dulu.....
 *Gambaran kono2 tgh mengemas la nie.. 

Abah kena datang epoh yeh amek barang2 aye yang "sikit" nie..... ^______^
* Tin.. tin...... Abah dah sampai.... 


selamat la separuh baju dah d bawak balik.. kalau x, mesti xmuat kereta nieh... kena sewa lori... wakakakaka....
 * xla sampai mcm nie yeh
barang2 dapur dah siap kemas, just tinggal baju , kasut , buku ..... tue je lagi kut....

hari nie xjadi balik kampung coz nak menyelesaikan dulu urusan dkt sini...
 lagipun lps exam semalam ase letih semacam je.... penangan soalan MASTER!!! terus ase nak demam...
amek ko... study maut sangat, soalan pn maut!!!...





Wednesday, April 20, 2011

www.barbie.com

Macam budak-budak betul larh
^______^
Bia la kan.. janji happy....


* Best taw page nie... macam2 boleh buat..
main game la... tengok video la...

terisi jugak kesunyian

* Sekarang tengah maen game yang best nie.... 




Dissapointed


Kecewa :: Terluka :: Hampa :: Merana 
*Mencari ruang untuk mengembalikan ketenangan d hati

2 Hours 15 Minutes

[ Web Programming ]
just tinggal about 2 hours and 15 minutes je lagi untuk melancarkan peperangan
Insyaallah akan melakukan yg terbaik untuk diri sendiri...

Kemudahan Yg Disediakan

Sempat lagi nie kan nak taip entry nieh...
rest jap dari "study maut" (konon2 la kan)
kali nie nak kongsi satu laman web yang memang berguna untuk semua student2 dekat luar sana tue...
dalam web page nie ada banyak tutorial yang boleh d jadikan panduan untuk membangunkan web site
Taip je url nie dekat web browser korang tue....


* Nie antaramuka utk web page nie

* Antara tutorial yang disediakan


Dan.. yang paling best disediakan quiz....
* Antaramuka untuk bahagian quiz yg boleh diambil



* Tadaaa.... siap ada calculation utk result lagi tue...
kalau xpuas hati bole buat lagi sekali, tapi sebelum tue boleh check dulu soalan mana yang salah jawab tu yeh...

Upsss... baru perasan dgn word "You can be proud of yourself"
ya..ya.. thanx to w3schools web page....
^______^


actually dah lama tahu pasal kewujudan web page nie..
tapi malam (malam ker??) nie baru terasa nak share dengan semua.. maybe ada yang dah tahu pasal web page nie..
xkesah la kan.. i nak share jugak...

P/s : Padahal baru tadi try buat quiz nie selepas mencuba menguasai nota2 yang berkaitan.. 18/20
oke la tue kan....
hopefully soalan utk exam esok ala2 macam nie jugak...
^______^

Tuesday, April 19, 2011

Gaya Penulisan Tanda PHP

Programmers la sangat
Apa tue????
tanya aku bila baca soalan tue....
hape la... cakap programmers....
gaya penulisan tanda php dlm kod html pun xkan xtahu kot??
dengan slamber ny aku jawab
" GAYA KUAK KUPU2.. KUAK LENTANG "
siap tunjuk gaya lagi dekat Dak Zira
wakakakakakakakaka....
Dak Zira gelak kan aku...
siap cakap "Lawak la tue?? Lucu la tue??.. ye?? ye?? "
kekekekekekeke..... ate....
lek luuuuu..... Jgn stress2 masa study nie...
pelan2 cari jawapan oke..

jawapan sebenarnya ialah :
1. Gaya Ringkas 2. Gaya XML 3. Gaya Skrip 4. Gaya ASP

Jam2 Terakhir

Jam2 terakhir sebelum melangkah ke dewan peperiksaan
digunakan dengan sebaik yang mungkin...
cuba untuk menjawab soalan2 yang terdahulu...
tapi.... kenapa mesti susah macam nie??
Gulpppp..... 
masa beli makanan td trjumpa kwn class, dia tnjuk soalan tahun 2007 n 2008
lagiiiiii laaaaa susahhhhhh sgt2..... mcm nak nanges jer tgk soalan mcm tue....
macam mana nie??? mampu ke aku???

Mudah2an soalan semester nie xada la tough sangat mcm soalan2 sem lepas...
Ya Allah, Kau berikanlah kemudahan kepadaku untuk menjawab soalan exam pd esk hari...
berikanlah ketenangan dan kelancaran kepadaku Ya Tuhan ku...


~ Sangat2 memerlukan sokongan di kala ini ;( ~


P/s : Kawan2 yg laen pun tolong la doakan cik Eyla Sulaiman nie yeh...


Filem Sekali Lagi

[ 30hb June 2011 ]

SEKALI LAGI

Macam best... nak tgk la... :)
* Mana2 filem yg ada Lisa mesti ada adik mia sara

Tengok Mia Sara, terubat rasa rindu pada Qaisara

* Nie my Qaisara n Ifran sayang
Lebih kureng kan muka Qaisara nie dgn Mia Sara??
gaya rambut pn sama... :)

*Qaisara sayang achik, achik sayang Qaisara 
mmuahh.. mmuahhhh....

* Abah n Ibu bawak Qaisara n Ifran ronda2...

* Budak chomell yg manja
bila tido dgn dia, mesti dia peluk sbb takut kena tinggal
n klu nk tido xbole switch off lampu.. haiyoo...
penakut sungguh budak ini..

* Kakak da pengsan, adik cool lagi....
tapi masing2 xlepas kan dari bantal busuk korang tue.. 



Memasang Angan2 XSudah

[ Tangan n Mata da lenguh.... rest jap ]

Berangan la.. hape lagi.....

*Mula2 amek posisi yang selesa dulu... baru best nak berangan

jeng.. jeng.. jeng.....
Nak kongsi sket hape sebenarnya dalam fikiran Cik Eyla Sulaiman nie sekarang nie yeh....

My dream is :: To modify my bedroom
Maybe to be like this one :
1.
* Pinkish kan... sweet like cotton candy gitu
tapi nak tukar ngan Barbie theme
super duper cute la kan.... ^____^

xcited seh nak memulakan sesi decorating tue nanti... bila yeh???
tapi kalau macam yang satu nie pn cantek jugak...

2.
* Sejuk mata memandang kn... 

Ataupun macam nie oke x?? :

3.
* Upssss... terlebey sudah!!! stop2... dah tersimpang jauh dah angan2 kamu nie.... 

P/s : Jangan nak memasang angan2 lebeh2 sangat yeh.. xbaek untuk kesehatan minda dan perasaan anda...

Alhamdulillah

Berkat usaha gigih yeh
dapat jugak menyiapkan note yang ringkas tapi padat untuk 9 topic
tp macam ad yang perlu d tambah lagi... hurm..
xhape.... bagi paham yang ini dulu, esk tambah lg yg mana patut...
tp esk cuti umum utk negeri Perak... ^___^
xusah nak bagi macam2 alasan yeh.... 
esk sambung lg mana2 yang patut.... 


*H0yeahh.....  da siap da.... 

Monday, April 18, 2011

Percubaan

Teruskan.. Teruskan.. Teruskan.. Teruskan
Cik Eyla Sulaiman.. jangan mengalah dengan semua cobaan menghasut kamu meninggalkan
meja study kamu yeh.. hiraukan je sore kwn2 kamu yg tengah gelak2 d ruang tamu tue menonton cite jackie chan... xhape.... xrugi hape pon kalau kamu xtengok cite tue....
Dan jangan terpedaya dengan hasutan mata yang semakin kuyu....
Buat macam nie :
*Percubaan membulatkan mata membaca note

Dah xbanyak topic pun kan.... xhape.. bersusah2 dulu sekarang nie supaya
dkemudian hari nanti bole bersenang lenang macam nie
*Kan ke best macam nie nanti.. santai xhengat dunia.. ^__^

Ataupun macam nie pun best kan...  :
* Mesti la mcm nie yang paling best

So... teruskan usaha anda..... Baxia!!!!! Aja Aja Fighting.... 
^______^
~ LDW ada menemani ~

Semangat

Tyme nie Cik Eyla Sulaiman duk pulun la study maut.. siap bersimpuh atas lantai nie ha... menghadap lappy nya yang memainkan lagu love story... layan je la... xad la bosan sangat sambil study nie kan... adik katil atas nie plak tengah bersembang2 dengan bf dia on phone... best nye la kan... stress study, bole call bf xpn bf yang call.... bagi semangat.. sembang tue la.. sembang nie la.... tp kali nie bf dia yang call.. nak dekat sejam dah haaa.... bahagia nya hidup... :) Untunggg lerrrr.... 

si Cik Eyla Sulaiman nie pulak hanya mampu bertemankan lagu - lagu je la yeh... rezeki orang... sabar la yeh... study jerk.... xyah nak stress.. stress sangat la... 


Lalai

Lupa pulak nak story pasal satu kesah nie.. nak kata lucu pon bole, sedih pon bole.... terpulang la kat masing2 nak label cerita nie macam mana... Jumaat lepas ( Subuh yang nak balik ke kampung tue ) xcited punya pasal kemas2 beg lappy... dkt poket depan tue, banyak sangat la tiket2 bas ntah bila2 punya lupa lak nak buang... so, dah alang2 kemas nie buang la semua yang patut yeh..... 0ke... clear.... baru cunnnn..... tyme nie xperasan hape2 lagi... balik la ke kampung.... hari pertama pun xperasan hape2 lagi.. 

Hari kedua, tyme nak tidur baru teringat satu benda, ALAMAK!!!!! gulppp.... Minggu lepas aku letak sim card ( no kesayangan , tp jrg guna ) kan kat dlm poket beg lappy tue??? dalam gelap2 tue aku meraba2 la dalam poket beg lappy tue... Memang sah laaaaaaaa..... dengan kealpaan yang langsung x disengajakan Eyla Sulaiman dengan sendiri nya telah membuang sim card nya sendiri ke dalam plastik sampah.. Good Girl... Macam mana nie??? xpernah2 nya la ko alpa macam nie kan... ko xakan buat apa2 yang akan membuatkan ko menyesal d kemudian hari terhadap barang2 kesayangan ko kan.. tapi hari nie, ko siap buang lagi sim card tue.... nak g maxis center pon malas.... hurmmm.... bia je la..... 

~ 0uchhhhh Panas Ny ~

Dari semalam, cuaca mendung tapi xhujan2... panas nya xusah cerita la... agak mengganggu jgk la konsentrasi nak study nieh... nak tido malam lagi laaaaa panas... 0uchhhh.... ase xsaba2 nak balik ke kampung halamanku.. walau kdg2 cuaca panas, ada jugak angin sepoi2 bahasa yang berlalu untuk meredakan kepanasan tue... angin sawah yang sentiasa mendamaikan..... 

~ Ouchhhh.... berpeluh2 da nie ~

Macam Mana Nie

[ argrkkkkkk.... Sapa Sudi Tolong? ]

Tolong bacakan note untuk Eyla Sulaiman bole???
Tolong noted kan isi2 yg penting bole?
hurmm.... dr td xberalih2 muka surat nie...
asyik ulang baca n baca n noted...
tp mcm biasa la.. br 2 ke 3 baris tulis jari da lenguh...
jari pn mcm liat jerk nk menulis... almaklum la... asyik menekan keyboard jerk kan..
tetiba nak menulis.. memang la malas.... 


- Bila ngadap note mcm nie la ghupe nyer... -

- Ce ngadap lappy ( fb ke blog ) gini pulok ghupeny -


- Macam nie lg best?? bkan nk tido pn.. just baring2 jerk -


Eagle Ranch, Negeri Sembilan

Kluang, Johor

Kluang, Johor
Kahwen Kak Lynn

~True Friends~


Chenta Pic Nie ^__^