YANG DATANG MELAWAT:

Hye Semua!!

Hye Semua!!
Cik Eyla Sulaiman
My photo
Semanggol, Perak, Malaysia
Assalammualaikum kpd smua.. slmt brkenalan.. n pd yg sudi mengikuti blog ak nie thanx a lot ya.... pd yg ske follow, pd yg xsuke jgn la follow oke... (:
MASIHKAH ADA CINTA

Klik link dibawah untuk baca Novel :
Powered by Blogger.

Wednesday, September 28, 2011

Samsung Galaxy Ace S5830

| O.k.e | T e r i n g i n | Y g | N i e | P l a k |


Samsung Galaxy Ace is a new mobile which is also called as Samsung S5830 which is available at decent price in India. 5.0MP camera and 3G connectivity are good features.

Samsung Galaxy Ace features and specs:
    * Network : Quad band GSM , 3G HSDPA
    * Display : capacitive touchscreen, 256K colors , 320 x 480 pixels
    * Accelerometer sensor for UI auto-rotate
    * Touch-sensitive controls
    * 3.5 mm audio jack
    * Expandable memory : microSD, up to 32GB
    * GPRS/EDGE
    * 3G HSDPA
    * Wireless LAN Wi-Fi 802.11 b/g
    * Bluetooth v3.0 with A2DP
    * USB v2.0 microUSB
    * CAMERA : 5 mega-pixel, 2592×1944 pixels, autofocus, LED flash , Geo-tagging
    * Video recording : QVGA
    * OS : Android OS, v2.2 (Froyo)
    * Messaging : SMS(threaded view), MMS, Email
    * Stereo FM radio
    * GPS with A-GPS support
    * MP4/H.264/H.263 player
    * MP3/WAV/eAAC+ player
    * Google Search, Maps, Gmail,
    * YouTube, Calendar, Google Talk, Picasa integration
    * Battery : Li-Ion 1350 mAh



Monday, September 12, 2011

Kisah Mak + Pamoga + Tangga Bergerak( Escalator )-mak yg pggl

09 September 2011 / Jumaat 12.30 Tgh Hari


Nak dijadikan cerita 9 Sept 2011 / Jumaat tadi.. Time rehat office memang slalunya Cik Eyla Sulaiman balik ke rumah ( al maklumlah jarak umah ke office dekat bebeno.. 5 minit je pun ). Disebabkan hari Jumaat, so tyme rehat lama la sikit dr hr biasa kn... Sambil2 ngunyah apa2 yg patut dekat dapur tue, Cik Eyla Sulaiman pn cakap la dekat mak.. “ mak, Pamoga kita dh nak habis.. esok kita pegi la GIANT TAIPING beli Pamoga nie... angah, achik ngan ateh pn nak kirim kn.. boleh la kita beli sekali...” mak pun balas “ok la...” nak kena pulak tyme kami sembang2 tue Encik Faizal (btl kut spelling mcm nie ) tgh online dekat Radio Perak FM.. duk promosi Pamoga la.... lps tue dgr dia ckp “ hari nie smpai ahad saya akn berada di Pusat Jualan Vida Beauty TESCO TAIPING..... “ Cik Eyla Sulaiman n Puan Rohani pun saling berpandangan la.. n Cik Eyla Sulaiman pun “ hehehehehehe...., jum pegi Tesco esk mak...” mak pun apalagi.. saat yang ditunggu2.... “Esok petang kita pegi....!!!”..

10 Sept 2011 / Sabtu 4.15 Petang
Puan Rohani & Pamoga
Serta Jurucakap Pamoga – Encik Faizal dari Vida Beauty
Tesco Taiping

Memang rezeki mak ( Puan Rohani ) agaknya untuk berjumpa dengan Encik Faizal jurucakap produk Pamoga keluaran Vida Beauty nieh....

Sebelum bertolak dari rumah tue, tiba2 En. Sulaiman ( abah ) p kat mak n bagi duit.. suruh belikan sebotol Pamoga jugak untuk abah... hehehehe.....

Sampai dekat Tesco Taiping tue lebih kurang dkt2 pukul 4 la kut.... Naik ke tingkat ats terus ke Pusat Jualan Vida Beauty... Tapi orang yang dinanti2 belum sampai lagi.. still on d way... so... masuk ke dalam Tesco dulu.. beli apa2 yang patut sementara menunggu Encik Faizal sampai... Masa dekat kaunter bayaran tue, try usha2 ke Pusat Jualan Vida Beauty... jeng.. jeng.. jeng.... Dah Sampai!!!!!!! Mak pun terus pegi.... ish.. xnyempat2.... Seronok betul dapat nyembang dengan Encik Faizal... macam2 d tanya mak... tue pn kalau bole, nak sembang lama2 lagi tue... hehehehehe.... macam artis pulak Encik Faizal tue yeh.... teringin sangat mak nk tengok.. selama nie duk dengar celoteh n suara Encik Faizal je kt radio tuh... ni da dapat peluang face to face.. memang xlepas peluang la kan....

So.. dah puas hati kan mak.... dapat tengok n dapat bersembang sekali ngan Encik Faizal mak tue kan... ngalah kan kite yang single nie la plak kan... hehehehehehehe... apa2 lah demi mak... Tapi selamat la En. Faizal lpe nme mak kn.. klu die mention nama mak msa tgh online dkt Radio Perak FM semalam tue lagi la kn..... tp dia ad mention gak pasal belian RM700++ tue kn... kire mak la tue ye....huh.. nie yg jelous nieh.. xpe.. xpe... :D


Tapi.. nak pecah lobang sikit... Mesti ada yang confuse n tertanya – tanya kan.... Cik Eyla Sulaiman n Mummy mendaftar sebagai ahli kat Giant Taiping.. Walhal sebelum nie pun beli Pamoga dekat Giant Taiping.. Tapi kenapa kali nie beli kat Tesco taiping pulak???? Tettttt!!!! Actually macam nie.... Mak kite a.k.a Puan Rohani nie.... takut nak naek escalator ( tangga yg bergerak tue, mak la panggil )... Tue la sebab mak lebih suka pegi Giant Taping.. Coz Giant Taiping kan satu tingkat jerk.... Tesco Taiping pulak bertingkat2.. sah2 la kena naek escalator tue.... Tapi, bila dengar Encik Faizal nak datang Tesco Taiping... terus lupa dah pasal escalator yang bergerak tue.... hahahahahahaha....

Dah park kereta dekat bawah tue.. Cik Eyla Sulaiman pun tanya dekat mak “ mak nak naek tangga ke tangga bergerak???” .... n jawapan mak “mana2 pun janji dapat naek....” :D Fuiyooo..... memang betul2 nekad nieh.... Cik Eyla Sulaiman pun laju jerk ke arah escalator.. mak pun tetibe.... “alamak.. mcm mana nieh.. boleh ke naek nieh??” kekekekekeke... hape lagi.... Cik Eyla Sulaiman pun pelok le tangan mak tarik slow2 naek escalator tue... abah yg jarang shopping pn steady jerk naek.... gegegegege.. skali sekala dpt gelak kan mak memang best... dh naek satu tingkat, mak ingat dh abis.. padahal ada satu tingkat lagi... hehehehehehe...

So... itulah sebabnya kenapa mak lebih suka beli Pamoga dekat Giant Taiping berbanding beli kat Tesco Taiping or mana2 shopping complex yang ada escalator... kalau naek lift mak cakap jantung macam nak jatuh la pulok... so kepada mana2 arkitek kat luar tue, banyak kan lah bina shopping complex yg setingkat je yeh.. senang utk lawatan xrasmi Puan Rohani kite nie.....

Dan.. lanjutan dari naek dan turun escalator a.k.a tangga yang bergerak tue, sampai je rumah mak pun kepeningan kepala... xapa la mak... lepas minum Pamoga esk pagi cergas balik le tue ye... So lepas nie nak g Tesco Taiping lagi x? Hehehehehehehehehehehe

P/s : Mesti mak tido malam sambil tersenyum2 kan... N mesti jugak bila antar Pamoga n Ginger Spa dkt kwn2 mak, mesti mak cite padal Encik Faizal kan... Encik Faizal ensem larh.. Encik Faizal puteh melepak larh... kulit Encik Faizal gebu larh... bla... bla.... bla... bla.....
Celoteh xsudah oleh Cik Eyla Sulaiman





Pamoga - 1001 Khasiat

PAMOGA
1001 KHASIAT
Satu Keluarga, Satu Pamoga

Tentu ada yang pernah dengar motto kat atas nie kan... Kepada yang belum kenal dengan produk nie.. meh cik Eyla Sulaiman kenalkan yeh....

Ok... Pamoga ialah minuman kesihatan yang sangat sangat sangat dan sangat berkhasiat... bak motto vida beauty sendiri... “1001 Khasiat”..... Pamoga minuman kesihatan yang sesuai untuk segenap lapisan masyarakat... Yang sakit boleh minum, yang sihat pun boleh minum.... senang cakap, semua lah sesuai ambil minuman kesihatan nieh... 

Cik Eyla Sulaiman n Puan Rohani ( my mummy ) pun dah 3 botol amalkan minuman Pamoga nieh... mak la... selalu sangat dengar dekat Radio Perak FM tue.... Rancangan tajaan Vida Beauty nieh... tiap2 minggu x miss dengar Puan Vida n Isma Halil bercerita tentang kebaikan dan kelebihan Pamoga, produk terunggul keluaran Vida Beauty.... Sampailah ke satu tahap tue, mak cakap... “mak nak cuba beli lah Pamoga nie.... nanti ang masuk la ahli... boleh dpt murah..” dalam awal bulan Julai tadi.... Cik Eyla Sulaiman nie pun merempit lah ke Giant Taiping... try beli satu botol dulu...... harga untuk sebotol Pamoga nieh RM168.00 tapi kalau ahli boleh dapat potongan RM20.00 untuk tiap2 botol Pamoga... tapi utk jadi ahli kena beli Pamoga 3 botol sekali gus, baru layak jadi ahli.....

Lepas dah try minum Pamoga nieh.. memang banyak la nampak perubahanny kan... mak pun sambil2 sembang2 dengan sedara mara sekampung nieh pun promote la pasal Pamoga nieh skali.... Kawan2 mak merangkap mak2 sedara Cik Eyla Sulaiman nie pun sekali sekala ada jugak dengar rancangan Vida Beauty nie dkt radio nun... N terniat la jugak nk try minum... So untuk belian kedua, Cik Eyla Sulaiman n Puan Rohani pn dah ada geng nak beli Pamoga nie.... Kali nie g beli dekat Giant Taiping jugak.. tapi beli 3 botol... n that’s mean... Cik Eyla Sulaiman layak menjadi ahli... n untuk belian 3 botol Pamoga nie terus layak mendapat harga ahli iaitu RM148/botol... dh jimat RM20 tiap2 sebotol... sangat sangat sangat berbaloi....










Eagle Ranch, Negeri Sembilan

Kluang, Johor

Kluang, Johor
Kahwen Kak Lynn

~True Friends~


Chenta Pic Nie ^__^