YANG DATANG MELAWAT:

Hye Semua!!

Hye Semua!!
Cik Eyla Sulaiman
My photo
Semanggol, Perak, Malaysia
Assalammualaikum kpd smua.. slmt brkenalan.. n pd yg sudi mengikuti blog ak nie thanx a lot ya.... pd yg ske follow, pd yg xsuke jgn la follow oke... (:
MASIHKAH ADA CINTA

Klik link dibawah untuk baca Novel :
Powered by Blogger.

Thursday, August 25, 2011

Sony Ericsson Vivaz Pro

OMG ~ Nak sangatttttttttt


SONY ERICSSON VIVAZ PRO SPECIFICATION

Features                      Description
Network                     GSM850/900/1800/1900
           HSDPA900/2100
           HSDPA850/1900/2100
Dimensions                 109 x 52 x 15 mm
Weight                        117 g
Display                       TFT resistive touchscreen, 16M colors, 360 x 640 pixels, 3.2 inches
Memory Card Slot      microSD, up to 16GB, 8GB included, Internal 75 MB storage
GPRS                         Class 10 (4+1/3+2 slots), 32 - 48 kbps
Data Transfer              Bluetooth, USB v2.0, Wi-Fi 802.11 b/g, DLNA
Camera                       Primary 5 MP, 2560?1920 pixels, autofocus, LED flash, continuous   autofocus, video light video
Battery                         Standard battery, Li-Po 1200 mAh
Standby                       Up to 430 hrs (2G) / Up to 440 hrs (3G)
Talk Time                    Up to 12 hrs 30 mins (2G) / Up to 5 hrs 10 mins (3G)


Sony Ericsson Vivaz pro Features

- A-GPS support; Wisepilot navigation
- Java MIDP2.1
- Google maps
- Facebook and Twitter apps
- YouTube and Picasa integration
- WMV/RV/MP4/3GP video player
- MP3/WMA/WAV/RA/AAC/M4A music player
- TrackID music recognition
- TV out (VGA resolution)
- Organizer
- QuickOffice document reader
- Gesture control
- Voice memo
- T9


P/s  : Agak2 ad x yg sudi nk dermakn sebijik Sony Ericsson Vivaz Pro nieh kat ak??
hehehehehehehe....... confius2..... Kumpul duet utk beli nset nie ke untuk g travel Korea thn dpn... tettttttttt.....


Saturday, August 20, 2011

With Lurve From Taiwan

Kenapa tajuk entry nie pelik je yer.... duk Malaysia tp "with lurve from Taiwan"...... Nie semua sebab dah addicted sgt dengan cite dari Taiwan plak skrg nieh...... Korea???? tetap no 1 dlm jiwa nie.... but klu trpaksa memilih antara korea n taiwan (* hurmmm susah nk buat keputusan tue).... so jgn d ajukn soalan itu yeh....
oke lah... berbalik ke cerita Taiwan td..... skrg nie tgh meroyan dgn cerita ISWAK & TKA... yg mana hero n heroin die tersangatlah cute...... Joe Cheng and Ariel Lin.... sblm jd pelakon, Joe Cheng nie start dlm bidang modelling.. so dh sah2 la die nie mmg ensem orgny.... tinggi plak tue.... mmg i'm fall in lurve with him laaaaa..... Ariel Lin pulak seorg pelakon n penyanyi... suara dia malatop sedap..... cute mcm orgny jugak..... aigooooo... memang sepadan betul Joe Cheng dgn Ariel Lin nieh.... klu xslh ada 3 drama yg diaorg brganding sama2 as a hero n heroin...  ISWAK, TKA n Love Or Bread...... Lps abis layan TKA nk continue dgn Love Or Bread plak yeh...... 
Drama It Started With A Kiss ( ISWAK )

Dalam drama nie brmula dr zman prsekolahan tinggi... Yuan Xiang Qin dh start minat dkt Jiang Zhi Shu masa tgk Zhi Shu berucap dkt majlis orientasi.... dr saat tue Xiang Qin nie mmg dh berazam akn dptkan Zhi Shu... Tapi problemnya si Xiang Qin nie ala-ala lurus bendul.. bukan sikit... tp banyak.... but, bila dia dh putuskn utk buat apa2 tue, dia akn pastikan dia berjaya dapatkn apa yang dia nak... si Zhi Shu nie pulak memang jejaka idaman malaya n taiwan larh... dengan segaknya... dengan brilliantnya.... dengan darjah kecerdasan IQ 200 %... dengan kayanya.... dengan coolnya.... memang the best larhhhh... cuma satu penyakit dia nie, sangat ego n xpandai nak tunjukkan emosi dkt sapa2 pn termasuklah dkt family dia........ 

Macam2 yang si Xiang Qin nie buat utk dptkn perhatian dari Zhi Shu... n nk d jadikan cerita, family diaowg berdua nie adlh kwn rapat yg terpisah sekian lama.... brmula dgn rumah Xiang Qin roboh dek gempa bumi, n berita tue msuk dlm tv... kebetulan plak family Zhi Shu tgk berita tue... diaowg pun trus la cr n invite Xiang Qin n ayah dia utk stay dgn diaowg.. huhuhuhu... pucuk d cita ulam mendatang.......... lg senang lh krja Xiang Qin ye.... family Zhi Shu plak mmg lah sempoi n sporting kecuali adik Zhi Shu si Yu Shu.... but, small matter je ye.... mak Zhi Shu mmg suka Xiang Qin jd wife Zhi Shu... 

N last sekali, Zhi Shu terima jgk Xiang Qin sbg wife dia............ klu nk thu full version story nie, tonton lah sendiri yeh....... tgk kt you tube je............. 
Drama It Started With A Kiss 2 ( ISWAK 2)
atau lebih dikenali sebagai
They Kiss Again ( TKA )

Drama nie sambungan dari ISWAK yg atas tue....... season 2 nie mmg lg terbaek la.......... 
kali nie, Zhi Shu dh berjaya jadi doktor n Xiang Qin pulak apa lg... jadi nurse la......
mula2 trpaksa brpisah sbb Zhi Shu kena posting ke Matsu.. tinggal lah Xiang Qin dkt Taipei....
lps tue dpt brtugas sama2 dkt hospital yg sama...... best... best.... best.......
tgk lah ye..... mmg terbaek...... 

Drama Love Or Bread

cite nie terkalih plak situasi dia.... Joe Cheng jd lelaki pemalas + miskin n banyak berhutang...
Ariel Lin pulak jd perempuan yg education, successful n mcm2 lg larh....
tp xabis tgk lg.. xbole nk story lebih2....



SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI & SELAMAT MENYAMBUT HARI KEMERDEKAAN

Assalammualaikum w.b.t

hye olls...... buat semua Muslimin & Muslimat yang beragama Islam
Selamat Menyambut Hari Raya Aidilfitri 1432 Hijrah
&
Selamat Menyambut Hari Kemerdekaan Negara Yang Ke-54 Tahun


Tadaaaa......
Tue dia.... siap design mcm nk buat banner lg yer....

SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI SEMUA.....

Tema raya tahun nie biru purple yeh....

n pada yang mengenali diri ini, ampun maaf dipinta atas segala salah dan silap.....

jemput datang beraya ke rumah yer......

Monday, August 08, 2011

Agak Kepeningan

Ape cerrrrrr...... budak programming pening ngan Joomla....
tue la hakikatnya... mse study dulu mane la xplore pasal Joomla nieh.....
tgk tutorial kat YouTube pn confirm xbole buat punya!!!!!!
harharharharhar.....
al-kesahnya d sebabkan kesibukan web master untuk portal rasmi bukit merah nieh
berkursus sana, berkursus sini.....
terpaksa la si amatur Eyla Sulaiman nieh yang kena hupdate portal tueh....
dah la amatur, xhade master mind pulak nak ngajor nye......
mau tak pening.... tambah2 plak di bulan pose yang mulia nieh ( ap kaitan ngan bulan Pose plak nieh?? )
aigoooooooooooo..........

*edit je la yer..... ngeh3.... klu ad porb, bg je le web master tue yang settle kn ye....
( agak zalim d situ yer... )

Makbulkan Doa Mak


Org cakap mimpi d bulan Ramadhan ini berkemungkinan akan menjadi kenyataan.....
semalam mak cerita.... "mlm tadi mak mimpikan N...... dtg sini... ang kluar jln2 dgn dia mcm slalu.... tukang pintu yang datang ukur pintu kt umah kita haritue pn iras sgt dengan dia..... kenapa la mak mimpikan dia pulak... mungkin dia pun duk teringat dekat kita kut".....
lebih kurang mcm tue la story mak dekat aku semalam....
hari nie tukang pintu tue datang buat pintu dekat umah aku... hopefully masa ak blk rehat nanti dia dah siap buat pintu tue... klu x, mesti mak timbulkan isu pasal N..... lagi...........
bukan benci... bukan xnak.... cuma malas nak fikir.... nanti akan bagi harapan palsu pada hati aku n semestinya pada mak sendiri.... 



Eagle Ranch, Negeri Sembilan

Kluang, Johor

Kluang, Johor
Kahwen Kak Lynn

~True Friends~


Chenta Pic Nie ^__^