YANG DATANG MELAWAT:

Hye Semua!!

Hye Semua!!
Cik Eyla Sulaiman
My photo
Semanggol, Perak, Malaysia
Assalammualaikum kpd smua.. slmt brkenalan.. n pd yg sudi mengikuti blog ak nie thanx a lot ya.... pd yg ske follow, pd yg xsuke jgn la follow oke... (:
MASIHKAH ADA CINTA

Klik link dibawah untuk baca Novel :
Powered by Blogger.

Monday, September 12, 2011

Kisah Mak + Pamoga + Tangga Bergerak( Escalator )-mak yg pggl

09 September 2011 / Jumaat 12.30 Tgh Hari


Nak dijadikan cerita 9 Sept 2011 / Jumaat tadi.. Time rehat office memang slalunya Cik Eyla Sulaiman balik ke rumah ( al maklumlah jarak umah ke office dekat bebeno.. 5 minit je pun ). Disebabkan hari Jumaat, so tyme rehat lama la sikit dr hr biasa kn... Sambil2 ngunyah apa2 yg patut dekat dapur tue, Cik Eyla Sulaiman pn cakap la dekat mak.. “ mak, Pamoga kita dh nak habis.. esok kita pegi la GIANT TAIPING beli Pamoga nie... angah, achik ngan ateh pn nak kirim kn.. boleh la kita beli sekali...” mak pun balas “ok la...” nak kena pulak tyme kami sembang2 tue Encik Faizal (btl kut spelling mcm nie ) tgh online dekat Radio Perak FM.. duk promosi Pamoga la.... lps tue dgr dia ckp “ hari nie smpai ahad saya akn berada di Pusat Jualan Vida Beauty TESCO TAIPING..... “ Cik Eyla Sulaiman n Puan Rohani pun saling berpandangan la.. n Cik Eyla Sulaiman pun “ hehehehehehe...., jum pegi Tesco esk mak...” mak pun apalagi.. saat yang ditunggu2.... “Esok petang kita pegi....!!!”..

10 Sept 2011 / Sabtu 4.15 Petang
Puan Rohani & Pamoga
Serta Jurucakap Pamoga – Encik Faizal dari Vida Beauty
Tesco Taiping

Memang rezeki mak ( Puan Rohani ) agaknya untuk berjumpa dengan Encik Faizal jurucakap produk Pamoga keluaran Vida Beauty nieh....

Sebelum bertolak dari rumah tue, tiba2 En. Sulaiman ( abah ) p kat mak n bagi duit.. suruh belikan sebotol Pamoga jugak untuk abah... hehehehe.....

Sampai dekat Tesco Taiping tue lebih kurang dkt2 pukul 4 la kut.... Naik ke tingkat ats terus ke Pusat Jualan Vida Beauty... Tapi orang yang dinanti2 belum sampai lagi.. still on d way... so... masuk ke dalam Tesco dulu.. beli apa2 yang patut sementara menunggu Encik Faizal sampai... Masa dekat kaunter bayaran tue, try usha2 ke Pusat Jualan Vida Beauty... jeng.. jeng.. jeng.... Dah Sampai!!!!!!! Mak pun terus pegi.... ish.. xnyempat2.... Seronok betul dapat nyembang dengan Encik Faizal... macam2 d tanya mak... tue pn kalau bole, nak sembang lama2 lagi tue... hehehehehe.... macam artis pulak Encik Faizal tue yeh.... teringin sangat mak nk tengok.. selama nie duk dengar celoteh n suara Encik Faizal je kt radio tuh... ni da dapat peluang face to face.. memang xlepas peluang la kan....

So.. dah puas hati kan mak.... dapat tengok n dapat bersembang sekali ngan Encik Faizal mak tue kan... ngalah kan kite yang single nie la plak kan... hehehehehehehe... apa2 lah demi mak... Tapi selamat la En. Faizal lpe nme mak kn.. klu die mention nama mak msa tgh online dkt Radio Perak FM semalam tue lagi la kn..... tp dia ad mention gak pasal belian RM700++ tue kn... kire mak la tue ye....huh.. nie yg jelous nieh.. xpe.. xpe... :D


Tapi.. nak pecah lobang sikit... Mesti ada yang confuse n tertanya – tanya kan.... Cik Eyla Sulaiman n Mummy mendaftar sebagai ahli kat Giant Taiping.. Walhal sebelum nie pun beli Pamoga dekat Giant Taiping.. Tapi kenapa kali nie beli kat Tesco taiping pulak???? Tettttt!!!! Actually macam nie.... Mak kite a.k.a Puan Rohani nie.... takut nak naek escalator ( tangga yg bergerak tue, mak la panggil )... Tue la sebab mak lebih suka pegi Giant Taping.. Coz Giant Taiping kan satu tingkat jerk.... Tesco Taiping pulak bertingkat2.. sah2 la kena naek escalator tue.... Tapi, bila dengar Encik Faizal nak datang Tesco Taiping... terus lupa dah pasal escalator yang bergerak tue.... hahahahahahaha....

Dah park kereta dekat bawah tue.. Cik Eyla Sulaiman pun tanya dekat mak “ mak nak naek tangga ke tangga bergerak???” .... n jawapan mak “mana2 pun janji dapat naek....” :D Fuiyooo..... memang betul2 nekad nieh.... Cik Eyla Sulaiman pun laju jerk ke arah escalator.. mak pun tetibe.... “alamak.. mcm mana nieh.. boleh ke naek nieh??” kekekekekeke... hape lagi.... Cik Eyla Sulaiman pun pelok le tangan mak tarik slow2 naek escalator tue... abah yg jarang shopping pn steady jerk naek.... gegegegege.. skali sekala dpt gelak kan mak memang best... dh naek satu tingkat, mak ingat dh abis.. padahal ada satu tingkat lagi... hehehehehehe...

So... itulah sebabnya kenapa mak lebih suka beli Pamoga dekat Giant Taiping berbanding beli kat Tesco Taiping or mana2 shopping complex yang ada escalator... kalau naek lift mak cakap jantung macam nak jatuh la pulok... so kepada mana2 arkitek kat luar tue, banyak kan lah bina shopping complex yg setingkat je yeh.. senang utk lawatan xrasmi Puan Rohani kite nie.....

Dan.. lanjutan dari naek dan turun escalator a.k.a tangga yang bergerak tue, sampai je rumah mak pun kepeningan kepala... xapa la mak... lepas minum Pamoga esk pagi cergas balik le tue ye... So lepas nie nak g Tesco Taiping lagi x? Hehehehehehehehehehehe

P/s : Mesti mak tido malam sambil tersenyum2 kan... N mesti jugak bila antar Pamoga n Ginger Spa dkt kwn2 mak, mesti mak cite padal Encik Faizal kan... Encik Faizal ensem larh.. Encik Faizal puteh melepak larh... kulit Encik Faizal gebu larh... bla... bla.... bla... bla.....
Celoteh xsudah oleh Cik Eyla Sulaiman





No comments:

Post a Comment


Eagle Ranch, Negeri Sembilan

Kluang, Johor

Kluang, Johor
Kahwen Kak Lynn

~True Friends~


Chenta Pic Nie ^__^