YANG DATANG MELAWAT:

Hye Semua!!

Hye Semua!!
Cik Eyla Sulaiman
My photo
Semanggol, Perak, Malaysia
Assalammualaikum kpd smua.. slmt brkenalan.. n pd yg sudi mengikuti blog ak nie thanx a lot ya.... pd yg ske follow, pd yg xsuke jgn la follow oke... (:
MASIHKAH ADA CINTA

Klik link dibawah untuk baca Novel :
Powered by Blogger.

Tuesday, April 26, 2011

Hari2 Terakhir Bergelar Student

Seronok ke sedih yeh?? Hurmm... mcm mana nak explain nie.... seronok tue memang la seronok sebab da xpayah bergelumang dengan note2 lagi... no more quizzes, test n exam... da xad jadual waktu yang perlu diikut lagi.... but yang sedih nya pulak, kena fikir pasal nak cari duet la pulak.... time study xkisah sangat pasal duet sebab tiap2 sem kerajaan masukkan duet dlm akaun... da abis study nie, sapa la nak masukkan duet dalam akaun tue kalau xkerja kannn.... aigoo.... kerja pun xcari lagi nie... da dapat permission dari parents untuk stay dekat ipoh nie je.... kerja kat sini... but... kerja nya masih xdapat.. rumah sewa pun xcari lagi.... aduhhh... malas nya la nak fikir pasal semua nie...... kalau boleh lepas je abis paper hari khamis nie, nak terus kerja je.. da xlarat la nak rehat kat kampong.... environment memang la best.. tapi yang xbest nya... xad apa yang nak dibuat.... otak mula la ligat fikir nak makan tue nak makan nie.. tambah2 time iklan dekat tv.... mak aihhh... kejap iklan kfc.... kejap iklan Mcd.. kejap iklan fizza hut.... aigooooo..... terasa macam time tue jugak nak makan semua tue.... kalau la doraemon wujud.. :D

BAYANGKAN.... kalau la duduk kat ipoh.... ( macam skrg nie ) restaurant kfc merata2.. Mcd pun banyak.. call je.. buat McDelivery... kan senang.... kalau kat kg nie, dari Mcd Taiping tue nak hantar ke sini, amek masa dalam 20 minit la kut... ishh..... da sejuk.. xsedap... ntah2 xjumpa rumah... ishhh.. susah2... nak keluar g beli sendiri??? Nak bersiap da ½ jam.... merempit ½ jam..... nak tunggu order lagi da 15 minit... ish... lambat2..... hurmm.... so, tujuan utama nak kerja dekat ipoh tue pasal makan la yeh??? Upssss..... itu sampingan jerk.... factor utama ialah :: banyak peluang pekerjaan + jarak yang dekat dari umah ke tmpat kerja.... dekat kampong nie sekarang nak merempit pun da xaman... lori besar banyak sangat sekarang nie.... project keretapi laju kan tengah on.... jalan tue memang penuh dengan diaorang je la... tambah plak dengan bas henti2 tue.. mak aihh... kalau selisih dengan diaorang macam nak terbang je dibuatnya... yang tambah xbest, gila punya banyak debu.... kalau merempit lepas tue pakai lip balm, baru separuh jalan.. try la calit kat bibir tue....elok2 lip balm tue xad kaler da tukar jadir kaler hitam... siap ad glitter2 lagi gitue taw....
Kalau dapat umah sewa yang dekat dengan tempat kerja lagi senang.. bole g kerja jalan kaki jer... xsusah n kurang la sikit bahaya nya kan... kalau la dekat kampong.. dapat plak kerja dekat taiping.. mesti nak kena merempit... bahaya tue... buat mak risau je... dulu yang kerja dekat ngan umah pn, kalau sampai umah lmbat sikit mesti mak dah tepon.... sebab ap?? Sebab merempit.. tue yang mak risau sangat....

P/s : ada sesiapa yang nak amek saya bekerja?? lol  

No comments:

Post a Comment


Eagle Ranch, Negeri Sembilan

Kluang, Johor

Kluang, Johor
Kahwen Kak Lynn

~True Friends~


Chenta Pic Nie ^__^