YANG DATANG MELAWAT:

Hye Semua!!

Hye Semua!!
Cik Eyla Sulaiman
My photo
Semanggol, Perak, Malaysia
Assalammualaikum kpd smua.. slmt brkenalan.. n pd yg sudi mengikuti blog ak nie thanx a lot ya.... pd yg ske follow, pd yg xsuke jgn la follow oke... (:
MASIHKAH ADA CINTA

Klik link dibawah untuk baca Novel :
Powered by Blogger.

Friday, January 13, 2012

MatlamatBaruBuatInsanIni

MerahMembaraSemangatWaja

Assalammualaikum w.b.t
sayang-sayang sekalian alam..
Salam Jumaat.. Salam Sejahtera

Hari ini berjumpa lagi kita dalam entry yang agak-agak ada unsur SEMANGAT MEMBARA nieh..

Oke.. mari kita berbicara soal Matlamat

Kenapa matlamat bukan Azam?
Sebab dengar motivasi dari seorang pernah berkata kalau kita tetapkan azam, kemungkinan azam itu tidak akan tercapai kerana kita hanya berazam lebih kurang macam keinginan tapi bukan untuk mencapai.. Bahkan Matlamat adalah sesuatu yang kita sudah kenalpasti dari A hingga Z apa yang perlu kita lakukan untuk mencapai matlamat tersebut.. Ok.. sebagai contoh kalau kita nak berniaga, kita kena tetapkan bidang apa yang kita nak ceburi, dekat mana, macam mana, kos.. semua tu lah kena tetapkan.. barulah matlamat kita tue akan tercapai.. sebaliknya kalau AZAM, kita just cakap Azam aku tahun nie ialah nak ceburkan diri dalam bidang perniagaan. setak itu sahajalah.. 

Jadi nya MATLAMAT Cik Eyla Sulaiman adalah :

MATLAMAT PERTAMA
1. Kursus Jahitan Baju
2. Kursus Jahitan Manik
3. Buat sample + promosi melalui kawan-kawan, mukabuku terutamanya dan blog
4. Jahit baju sendiri dulu lepas tue gayakan di majlis-majlis yang anda hadiri *banyak la sangat majlis nye kan
5. Dah berjaya dapatkan customer kira tercapailah MATLAMAT nie kan??

MATLAMAT KEDUA
1. Mahu menjadi penulis novel seperti Damya Hanna, Melur Jelita, Fauziah Ashari dan sewaktu denganya lah... Tapi nama-nama tue semua dah berjaya menempa nama tersendiri dalam bidang penulisan nie.. sedangkan awak tue baru nak merangkak-rangkak.. Tak apa lah.. janji dah ada plot cerita... Ini Matlamat jangka masa panjang ye.. sebab sesuatu yang dihasilkan dalam waktu yang singkat tak semuanya mampu memberi kepuasan dan nikmat kepada orang sekeliling.. So... tak perlu kelam kabut sangat larh... 
2. Dengan izinNya, kalau matlamat ni betul-betul tercapai novelog tue pastinya akan menghiasi entry di blog ini pada setiap minggu.... 



No comments:

Post a Comment


Eagle Ranch, Negeri Sembilan

Kluang, Johor

Kluang, Johor
Kahwen Kak Lynn

~True Friends~


Chenta Pic Nie ^__^