YANG DATANG MELAWAT:

Hye Semua!!

Hye Semua!!
Cik Eyla Sulaiman
My photo
Semanggol, Perak, Malaysia
Assalammualaikum kpd smua.. slmt brkenalan.. n pd yg sudi mengikuti blog ak nie thanx a lot ya.... pd yg ske follow, pd yg xsuke jgn la follow oke... (:
MASIHKAH ADA CINTA

Klik link dibawah untuk baca Novel :
Powered by Blogger.

Wednesday, November 30, 2011

Azam Tahun Baru

Salam... Hye Ladies.. 
* Kenapa Ladies je? sbb Azam Tahun Baru nie more to Ladies la kn... 


Sebab apa? Apa yang Ladies sangat tue??
Jeng.. Jeng.. Jeng....


Disebabkan sekarang nie susah sangat nak dapatkan jawatan tetap dalam government kan... Maka terhasillah Azam yang satu ini.

Oke... Tak terlambat lagi kan kalau Cik Eyla Sulaiman nie nak berkongsi
apa sebenarnya Azam Tahun Baru kali nie.... (*Tahun lepas punya azam apa ye? Dah tertunai ke belum??)


Azam Tahun Baru 1433H :

i)   Belajar menjahit from A to Z... ( Jangan miss sikit pun )
ii)  Tingkatkan ilmu dan juga skill jahitan manik *Belajar sebanyak style n kaedah yg mungkin (minat sangat  nieh)
iii) Try jahit baju sendiri dulu dan buat perincian manik *Sebelum nie pun jahit menjahit manik n labuci dekat baju nie memang dah selalu buat.. Cuma hantar tempah jahit baju je la.... Tapi kali ini pastikan100% buatan sendiri.. 


 BILA DAH CONFIDENT:

iv)  Promote jahitan baju n perincian manik dekat kawan-kawan *Dalam blog n facebook terutama sekali..
v)   Dapatkan customer *Mula dengan kuantiti yang sikit dulu ikut kemampuan.
vi)  Agak-agak berkeyakinan dan free dari tempahan yang menimbun, cari stok kain pasang, jahit baju design pelbagai.. Then jahit perincian, promosi kan dalam blog dan juga facebook sebagai side income.
vii)  Kembangkan perniagaan, daftar dengan SSM dan buka butik pakaian sendiri... Jual pelbagai koleksi baju muslimah, Mungkin juga boleh jual sekali pakaian wanita(blouse,skirt labuh, t-shirt dll), aksesori wanita, shawl, beg dan lain - lain lah...


LEPAS TUE BARU BOLEH CAKAP YANG AZAM NIE DAH TERCAPAI


AZAM UTAMA


Pastikan yang menjelang Bulan Syawal tahun hadapan (2012), Anda sudah mampu menerima tempahan baju dan jahitan manik!!

Oke.. Pandai ke Cik Eyla Sulaiman nie jahit manik or labuci or perincian?
Jum usha sikit antara hasilnya sebelum ini :

Kira lulus la tue ye??

Semalam Cik Eyla pergi ke rumah seorang tukang jahit nie... Dan mendaftar untuk kursus jahitan manik yang akan diadakan dalam masa terdekat nie anjuran MARA... 
Tak sabar nak tunggu hari tue tiba... Best.. Best.. Best.. 



2 comments:

  1. kak..klu kite anta bju kt akk..akk amek tk ??

    ReplyDelete
  2. Eh.. sory xperasan adik comment..
    hehehe.. akak tgh register utk bljr jahit manik dik... nnt dh byk skills n design akak open utk tempahan ye.. cecece.. hehehe.. t akak inform ye.. :)

    ReplyDelete


Eagle Ranch, Negeri Sembilan

Kluang, Johor

Kluang, Johor
Kahwen Kak Lynn

~True Friends~


Chenta Pic Nie ^__^