YANG DATANG MELAWAT:

Hye Semua!!

Hye Semua!!
Cik Eyla Sulaiman
My photo
Semanggol, Perak, Malaysia
Assalammualaikum kpd smua.. slmt brkenalan.. n pd yg sudi mengikuti blog ak nie thanx a lot ya.... pd yg ske follow, pd yg xsuke jgn la follow oke... (:
MASIHKAH ADA CINTA

Klik link dibawah untuk baca Novel :
Powered by Blogger.

Monday, September 17, 2012

Berkasih Sayang Bersama Opet & Momo

Assalammualaikum dan selamat petang...

Hari nie Cik Eyla Sulaiman nak story pasal Hamster la pulak.. asyik dengan resepi n aktiviti yang lain-lain je kan.. so harinie jom kita bersantai dengan haiwan yang comel lagi lincah nie.. Macam mana boleh terbeli dan terbela 2 haiwan cute nie? Macam nie story dia... pada suatu petang yang cuacanya tak berapa nak syahdu... eh... melalut je.. Masa adik Cik Eyla bercuti sempena Raya Aidilfitri haritue kalau tak salah hari ahad nak hantar dia ke bus stand, *dah habis cuti so nak balik ke kolej la kan.. da la keluar dari rumah dah lambat, boleh pulak dia ajak melencong ke Taiping dulu semata-mata nak beli benda alah nie.. turutkan je la kehendak adik tue ye... masuk segala ceruk jalan shortcut yang ada.. elak segala traffic light yang ada.. Alhamdulillah.. sampai juga ke kedai yg jual haiwan2 comel nie semua.. so macam tue la kisah macam mana boleh terbeli si comel nie... kalau kira dari hari tue, dah nak dekat sebulan la adik Cik Eyla nie bela Opet dan Momo... Nama diaorang nie pulak Cik Eyla yang taruk... ate.. dah adik tak reti-reti nak taruk nama.. so lekat la nama tue.... Tapi kalau nama Momo tue tukar ke Oppa oke x?? hehehe Opet dan Oppa... xyah la kut.. Momo lg cute sebutan dia... 

Meh nak kenalkan diaorang :

Ini si Momo (jantan) yang kecil dan lincah

Ini si Opet (betina) yang gemuk dan kuat makan

Momo memang suka sangat la exercise ngan roller tue.. si Opet pulak kerjanya turun naik papan gelongsor tue je... naik atas then tido... tue la koje nye...


Jap lagi adik dah nak balik ke kolej dan yang paling syok nya minggu nie Cik Eyla Sulaiman diamanahkan untuk menjaga anak-anak dia nie.. Minggu-minggu sebelum nie di bawa balik ke kolej, tapi disebabkan hari nie dia balik naik motor so kena tinggal la Opet dan Momo dekat Kampung.. Tak apa yer Opet dan Momo, Mama Eyla sedia menjaga korang dengan penuh kasih sayang... :D

Dik... kalau deme sakit ke mati ke, jangan salahkan aku yer.... aku mana ada amek kursus ke hape nak jaga haiwan-haiwan comel macam diaorang nieh.. Tapi selamat la Encik Google sedia membantu.. search je apa yang nak tahu tentang hamster semua Insyaallah ada.. siap ada tips-tips yang berguna lagi.... 

Salam Sayang,
Cik Eyla Sulaiman 

No comments:

Post a Comment


Eagle Ranch, Negeri Sembilan

Kluang, Johor

Kluang, Johor
Kahwen Kak Lynn

~True Friends~


Chenta Pic Nie ^__^